Mensen

Dit zijn de mensen achter Reflexies. Zij maken elke Reflexie weer mogelijk.

Koert Sauer
Mijn naam is Koert Sauer. Ik ben voor Rotterdam en de regio als beleidsmedewerker werkzaam bij het Samenwerkingsverband Koers VO voor het Voortgezet Onderwijs. Ik houd me onder andere bezig met aspecten van het Passend Onderwijs. Daarnaast heb ik een eigen bureau, verzorg ik op verzoek voorlichtingsavonden voor ouders/verzorgers over de schoolkeuze VO en organiseer ik scholenmarkten VO voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorger.
Rotterdam is mijn stad, ik ben er geboren, werk er mijn hele leven al. Graag werk ik mee aan het mogelijk maken van dialoog en debat over het onderwijs en andere thema’s die van belang zijn voor de jeugd. Samen met anderen ben ik dan ook blij als vrijwilliger mee te kunnen werken aan de organisatie van de onafhankelijke Reflexies bijeenkomsten; in het bijzonder omdat ze toegankelijk zijn voor onderwijsprofessionals én andere betrokkenen bij onderwijs en opvoeding, zoals bestuurders, ouders/verzorgers en… leerlingen. Naast mijn werk als redactielid zorg ik ook als dj van Freestyle Partymachine voor een passende muzikale omlijsting van de Reflexies bijeenkomsten.

Adil Ciftci
Mijn naam is Adil Ciftci en in het dagelijks leven ben ik directeur van Stichting Reflex; een Rotterdamse organisatie die actief is op diverse VO-Scholen in de stad.
Sinds de oprichting ben ik betrokken bij Reflexies, omdat ik van mening ben dat er een platform moet bestaan om samen met verschillende actoren te praten over niet alleen de problemen van nu op het gebied van jeugd, jongeren en onderwijs, maar ook over de toekomst en mogelijke oplossingen. Reflexies is een dergelijk platform dat docenten, beleidmakers, ouders en onderwijsprofessionals hiervoor de ruimte biedt.

Paul Kamps
Mijn naam is Paul Kamps. In Rotterdam geboren en getogen, maar ik kijk ook graag wat verder rond in de wereld. Praten met mensen van hier of daar vind ik boeiend
Ik werk al ruim 25 jaar voor het openbaar onderwijs in Rotterdam en doe dat graag. In mijn werk houd ik me onder meer bezig met zaken als identiteit, de mensen in de scholen, waaronder ook nadrukkelijk de ouders van onze leerlingen, en met medezeggenschap.
Het is daarom vanzelfsprekend dat ik meedoe met reflexies. De dialoog met mensen op het snijvlak van onderwijs en maatschappij voer en volg ik met belangstelling.

Lex van Nek
Foodmarketeer, foodblogger, ik maak me met name hart voor duurzaam voedsel uit binnen- en buitenland en ben erg bezig met de vraag hoe we de bestaande systemen kunnen verbeteren. Dit met het oog op een duurzaam betere positie voor iedereen die bij duurzaam voedsel is betrokken.
Ik ben vanaf het eerste uur bij Reflexies betrokken omdat ik vanuit mijn positie als communicatie-adviseur met veel opdrachten vanuit het onderwijs constateerde dat onderwijsbeleid lijdt aan kortademigheid. Veel nieuw beleid blijkt bij goede beschouwing oude wijn in nieuwe zakken en het begrip out-of-the-box denken en/of een voorbeeld nemen aan het bedrijfsleven lijkt onbekend resp. onbemind.

Bram Legerstee
Het rotterdams centrum voor theater maakt al jaren educatieve theatertrajecten voor primair en voortgezet onderwijs, uit hoofde van deze taak zoeken wij actief contact met scholen docenten en directeuren. Daarom ook het aanbod vorig jaar om reflexies onderwijs café binnen onze muren te ontvangen.

De organisatie van reflexies wil ook graag waar het kan aansluiten op de thematieken die wij behandelen in onze maatschappelijke educatieve producties.

Leave a Reply